Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

torstai 31. lokakuuta 2013

Jäätyneitä lehtiä, kuumia lihapullia

Kolme vuodenaikaa. Syksyn lehti jäätyneenä soutuveneen pinnalle 31.10.2013

Ihana aamu! Sain vihdoin napattua kuvan, jota olen ideoinut jo jonkin aikaa. Oli vain odotettava oikeaa keliä ja tämä aamu oli täydellinen siihen puuhaan. Yön pakkasten jäljiltä maata peitti huurre ja aamuaurinko paistoi kauniisti kirkkaalta taivaalta. Olin jo aiemmin nähnyt pihallamme näyn, jonka halusin jonain päivänä ikuistaa. Kesän jäljiltä pihalla lepäävä soutuvene on kerännyt pintaansa muutaman syksyisen lehden. Yöpakkasen jäljiltä lehden pintaan muodostuu kauniita jääkiteitä, ja tiesin, että vielä jonain päivänä saan sen ikuistettua auringonvalossa. Pidän ajatuksesta, että kuvaan on vangittuna kolme vuodenaikaa: kesä, syksy ja talvi. Olosuhteiden pakosta kuva on hätäisesti napattu, mutta onneksi tajusin napata mukaani digipokkarin ja vieläpä laittaa sen makro-asetukselle, nimittäin kännykkäkamerallani olisin takuulla onnistunut kuvaamaan joko sormeni tai höyrystyneen linssin heilahtaneen lehden edessä.

Lisäksi kerrankin maltoin mennä illalla ajoissa nukkumaan ja oli ilo herätä hyvin levänneenä uuteen päivään. Suuntasimme heti aamupäivästä kylille, sillä lähipiirissä on ollut merkkipäiviä, ja halusimme muistaa henkilöitä pienillä lahjoilla. En todellakaan ole mikään lahjanostajavirtuoosi, loistavia ideoita kyllä löytyy, mutta toteutus usein jää puolitiehen kroonisen aikapulan vuoksi. Tällä kertaa löysin kaiken tarvittavan kauppakierroksen aikana ja taaperokin loisti hyvällä käytöksellään koko reissun ajan. Kaiken kruunasi mukava kahvitteluhetki siskon ja kaverin kanssa - kukapa ei pitäisi kahvista ja halloween aiheisista muffinseista shoppailukierroksen lomassa! Ihanaa vaihtelua arkeen!

Koska lahjat olivat ajanpuutteen vuoksi ostotavaraa, on huomenna luvassa korttipaja. Askartelemme lahjojen saajille itsetehdyt kortit, joten varsinainen luova osuus siirtyi huomiselle tämän päivän sijaan. Jostain syystä kotiinpalattuamme kello ampaisi vauhdilla eteenpäin ja kokkailun sekä syömisen jälkeen olikin aika laittaa taapero jo pehkuihin. Ja sitten jatkui äidin urakka, sillä keittiön siivouksessa oli tänään astetta enemmän haastetta - porkkanaraastetta löytyi mitä oudoimmista paikoista...

Koska mukavan päivän kruunasi herkullinen illallinen, haluankin jakaa teille lihapullareseptin, jonka sain ystävältäni. Reseptissä parasta on sen helppous ja nopeus sekä lisäksi lihapullien kypsennys uunissa vapauttaa kokkausvastaavan resursseja muihin puuhiin.

Anne-tädin herkkulihapullat

n. 500g Sika-nautajauhelihaa
1 pss Sipulikeittoaineksia
1 prk Chili-paprika Creme Bonjour Cuisinea
1 Kananmuna
Sipulia maun mukaan
Sekoita ainekset taikinaksi ja tee uunipellille reilun kokoisia lihapullia. 
Paista 200-asteisessa uunissa n. 30min

Mukavia herkutteluhetkiä kaikille!

PS. Eräänä päivänä jälleen  liikenneympyrässä vastaani tuli bussi, jossa oli tällä kertaa teksti "Sataa sataa ropisee". Jälleen hymy nousi huulilleni ja tällä kertaa ehdin myös bongaamaan bussifirman nimen. Tämä bussi kuului Kivistölle ja veikkaan että niin ne muutkin mukavin tervehdyksin vastaantulleet kuuluvat. Loistavaa luovuutta arjen keskelle!

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti