Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

lauantai 14. kesäkuuta 2014

LapsellinenLauantai: Huivileikkejä

Värikkäät huivit piristävät paitsi asusteina, myös leikkivälineinä! Kerää korvan taakse muutamia leikkivinkkejä, joilla vaikkapa sadepäivä muuttuukin ikimuistoiseksi värikimaraksi, jota lasten ilo ja nauru värittävät entisestään.



Kotimuskari (0-150v)

Levy soimaan ja tanssimaan. Huivit viuhuvat villisti ilmassa, kun koko jengi rokkaa. Heittäydy itsekin rohkeasti mukaan, sillä tanssi on hyötyliikuntaa parhaimmillaan!

Leikkiliikuntatuokio (2v =>)

Levitä huivit nurmikolle, josta lapset keräävät ne kilpaa ennaltamäärättyyn paikkaan. Leikin voi järjestää pihan lisäksi myös leikkipuistossa tai metsässä! Jos lapsia on enemmän, kannattaa porukka jakaa kahteen joukkueeseen, jotka kilpailevat leikkimielisesti toisiaan vastaan.

Joukkuepelit kannustavat yhteistyöhön sekä antavat lapselle tukea myös tunteiden käsittelyyn - niin voittaessa kuin hävitessäkin. Aikuisten on kuitenkin korostettava, että kilpailu ei ole pääasia (vaan yhdessätekemisen ilo) sekä valvottava, että peli sujuu hyvän toveruuden sääntöjä kunnioittaen.

Huivien heittelyä ja jonglööraus-harjoituksia (2v =>)

Huiveilla voi harjoitella kopittelua ja heittämistä. Ne ovat myös omiaan jonglööramisen perusteiden harjoitteluun, sillä huivit leijailevat hitaasti, eivätkä tipahda suoraan lattiaan pallojen lailla.

Vauvajumppaan vaihtelua (0kk =>)

Pikkuruiset ihmisalut tutustuvat suureen maailmaan aisteillaan. Ota värikkäät huivit myös leikkituokioon vauvan kanssa! Kukkuu-leikki on paljon hauskempaa, kun ollaankin välillä piilossa eriväristen huivien takana.

Tarttumaan opetteleva lapsukainen voi tavoitella pikkukätösillään huivin reunaa. Hups! Hieman kokeneempi vauva saattaa oppia vaikkapa kääntymäänkin vahingossa.

Värikylpy kuivin varpain (2v =>)

Laita taapero kylpyammeeseen tai pyykkikoriin huivien kanssa (ei vettä!). Anna hänen heitellä huiveja ilmaan, "sukellella" niissä sekä etsiä tietynvärisiä huiveja muiden joukosta.

Samalla on hauska opetella myös tuntemaan tai sanomaan eri värien nimityksiä.

Värikästä viikonloppua kaikille!






Kiitos vierailustasi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti