Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Rentouttava Neurosonic-hoitotuoli - Bloggaaja testaa

EI SPONSOROITU, eli ihan itte maksettu hoito 

Kuvittelen itseni aurinkorannalle. Kasvoihini puhaltava lämmin ilmavirta tuntuu kuin merituuli keveästi kutittelisi kasvojani. Painaudun yhä syvemmälle maailman mukavimpaan nojatuoliin, joka värisee allani rentouttaen jokaisen lihaksen kehossani. Kuuntelen ulkona laulavien lintujen kesäkonserttia - vihdoinkin saa vain olla!
"Neurosonic lievittää kehollista jännitystä ja kipua kohdistamalla rentouttavaa matalataajuusvärähtelyä samanaikaisesti koko kehon lihaksille tai haluttuihin kehon osiin erikseen. Käytetty taajuusalue on turvallinen ja luonnollinen, eikä sillä ole sivuvaikutuksia. Koko kehon värähtely on äärimmäisen rentouttavaa ja sen avulla palautuminen fyysisestä sekä psyykkisestä rasituksesta on nopeaa."

Taikatuoli värähtelee kehoa hellivästi

Olen vastikään löytänyt miellyttävän hoitokeinon, joka rentouttaa arjen keskellä ja auttaa jaksamaan. Neurosonic-hoitotuoli perustuu matalataajuiseen värähtelyyn, joka rentouttaa sekä tasapainottaa kehon toimintaa. Itselleen on annettava aikaa palautua arjen aiheuttamasta kuormituksesta tai muuten voi seurata fyysisiä ja psyykkisiä ongelmia jaksamisen suhteen.

Itse kutsun hoitotuolia "Taikatuoliksi" sillä se on rentoutusmenetelmänä aivan omaa luokkaansa. Kiireen keskellä on välillä hankala keskittyä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ja jatkuvan suoritesuuntautuneisuuden takia perinteiset rentoutusharjoitukset saattaavat tuntua jopa työläiltä toteuttaa huomion ollessa muualla.

Taikatuoli on siitä hieno vimpain, että se tekee kaiken puolestasi. Istut vain tuolin hellään syleilyyn, annat hoitajan peitellä itsesi ja suljet silmäsi. Kerrankin voit vain olla ajattelematta yhtään mitään - ihan luvan kanssa ja turvallisen tuntuisessa ympäristössä.

Hoitohuone Oilisusan Susanna Pajulampi selostaa pikamittauksen tuloksia hoidon jälkeen


Luonnonkaunis ympäristö lisää elämyksellisyyttä

Testipaikkana oli Hoitohuone Oilisusa, joka sijaitsee Vihtijoen varrella lähellä Haimoon keskustaa. Helsingistä matkaa tähän rentouttavaan piilopaikkaan on noin 60 kilometria eli noin tunnin ajomatka pääkaupungistamme. Oman auton käyttäjille paikalle on helppo tulla, mutta julkista liikennettä käyttävälle paikka on hieman syrjäinen.

Yrittäjä Susanna Pajulampi on timantinkova ammattilainen, joka on työskennellyt pitkään terveydenhoito- ja hyvinvointialalla. Hän on muun muassa erikoisröntgenhoitaja, valtuutettu neurosonichoitaja sekä NLP-master ja sen lisäksi oikein pätevä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäjä. Vierailut hoitohuoneella ovat sujuneet aina iloisissa ja äärimmäisen rentouttavissa tunnelmissa.


Apua voi saada moniin ongelmiin eri ohjelmien kautta

Nykyajan hektinen elämänrytmi vaatii myös kunnon palautumisen. Työelämän haasteet sekä arki aikataulutuksineen koetaan kuormittavaksi, eikä nykyihmiset ehdi kiireen seassa rentoutua. Stressi, suuret muutokset sekä arjen ongelmatilanteet kuormittavat kehoa sekä henkisellä että fyysisellä tasolla. Lisäksi pitkäaikaissairaille sekä kuntoutujille hoitomuodosta voi olla merkittävää hyötyä toimintakyvyn paranemisen kannalta.

Lisätietoja eri ohjelmista web-sivustolla. 
Huomioi myös kuvassa näkyvät erikoistilanteet, jolloin hoitoa ei pidä käyttää!

Kehon kuormitukseen kannattaa suhtautua vakavasti ja kiinnittää huomiota myös riittävään unensaantiin. Nukahtamisvaikeudet saattavat lyhentää arvokasta uniaikaa useasta syystä ja näihin kannattaakin pikaisesti puuttua. 

Monelle arki on sen verran kiireistä, että pientä rentoutushetkeä parin viikon välein osataan todellakin arvostaa - se on luksusta! Hoitohuone Oilisusassa asiakas saa itse valita haluaako olla hoitotilanteessa yksin vai haluaako hän kenties samalla keskustella Susannan kanssa. Tällainen vaihtoehto on harvinaista aikana, jolloin ihmisten aito läsnäolo on katoamassa yhteiskunnasta pikkuhiljaa.



Bloggaaja testaa ja tenttaapa vielä parin muunkin henkilön kokemuksia

Kolme naista aloittivat värähtelyhoidot keväällä 2014 ja muutaman hoitokerran jälkeen kokemukset rentouttavasta hoitotuolista voisi tiivistää seuraavanlaisesti:

Ongelmat

Apua haettiin pääosin lihasten jännittyneisyyteen, univaikeuksiin, stressiin ja yleisesti rentoutumiseen. Lisäksi aineenvaihdunnan parantaminen oli yhden henkilön listalla. Hoidon koettiin auttavan ongelmiin jonkin verran tai jopa merkittävästi joissakin tapauksissa. 


Hoito-ohjelman kesto

Yhden hoitokerran pituus oli 25 minuuttia ja tämä koettiin sopivan mittaiseksi ajaksi, jossa ehti hyvin rentoutua. Kaikille asiakkaille valittiin oma ohjelma aina hoitokerran alussa sen hetkiset tarpeet huomioiden ja edellisiin kokemuksiin verraten. 


Hinta-laatusuhde

Hinta ( 25€ / 25min hoitokerta) koettiin yleisesti edulliseksi ja hinta-laatusuhde hyväksi. Toivottavasti vielä jonain päivänä hoidoista saisi Kela-korvausta, jolloin se olisi asiakkaille vieläkin edullisempaa ja toisi tämän hoitomuodon yhä useamman tarvitsevan ulottuville.


Hoitokokemus ja vaikutukset arkeen

Kaikki kokivat hoidon erittäin miellyttäväksi. Suurin osa asiakkaista koki hoidon vaikuttavan selkeästi rentouttavana ja palauttavana "akkujenlataushetkenä" arjen keskellä ja sen koettiin vaikuttavan ainakin jonkin verran parantavasti alkutilanteen ongelmiin.

Suoria vaikutuksia arkeen on hankala sanoa, sillä konkreettista mittaamiskeinoa ei ole maallikoilla käytössä.



Omat kokemukseni

Omalla kohdallani ainakin unenlaatu, yleisvointi ja energiataso parani, jolloin tehokkuus ja luovuus tuntuu lisääntyneen kaikessa toiminnassani. Toisaalta tähän on vaikuttanut usea muukin elämänmuutoksellinen tekijä, kuten tupakoinnin lopettaminen ja sokerin käytön radikaali vähentäminen.

Rentoutustuoli-hoitojen aloittamisen jälkeen tuntuu, että kehon tasapaino on paremmin kohdallaan nyt kuin ennen hoitoja. Niska-hartiaseudun jännitykset ovat helpottaneet ja epämääräiset päänsäryt vähentyneet tämän johdosta.



Suosittelemmeko muille?

Minä sekä haastattelemani kaksi muuta henkilöä suosittelemme hoitoa muillekin omien kokemustemme perusteella. Itse koen, että hoidon avulla voi saada apua kehon henkiseen sekä fyysiseen tasapainotukseen.
Lisäksi hoitohetki on hyvin kokonaisvaltaisesti rentouttava ja ihana kokemus, joita jokainen tarvitsee silloin tällöin palautuakseen arjen kuormituksesta.

Voin vain kuvitella, mikä hyöty tästä hoitomuodosta olisi mahdollista saada pitkäaikaissairaiden tai onnettomuudesta toipuvien elämänlaadun parantamiseksi!


Kiitos vierailustasi <3


---

Lähteet:

Hoitohuone Oilisusahttp://oilisusa.fi/ , Facebookissa


Neurosonic: http://www.neurosonic.fi/ , luettu 4.6.2014 klo 12:30 , Neurosonic Facebookissa

Tutkimustiivistelmiä 10.6.2014 www.neurosonic.fi sivustolla: 


Yksittäisen Neurosonic-matalataajuushoidon akuutit vaikutukset fysiologista ja subjektiivista palautumista kuvaaviin muuttujiin.Veera Ikonen, Haaga-Helia, 2013  
Lataa PDF
Neurosonic-matalataajuushoidon vaikutus primaarista unettomuudesta kärsivien potilaiden unen laatuun.Markku Partinen, LKT, professori Helsingin uniklinikka, Tutkimuskeskus Vitalmed, 2013 
Lataa PDF
Kroonisen niska- ja selkäkivun ja unihäiriöiden hoito Neurosonic-menetelmällä.Markku Paatelma, TtT, OMF-FT, Jyväskylän yliopisto, 2013 
Lataa PDF
Tutkimus Neurosonic-metelmän vaikutuksesta stressiin ja unihäiriöön.Heli Haapaniemi, Oulun seudun AMK, 2013 
Lataa PDF

2 kommenttia:

  1. Selkeä ja sujuvasti etenevä selostus kokemuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset susannna kommentistasi. On mukava kuulla, että onnistuin räpeltämään kuvailemasi kaltaista tekstiä :)

      Poista