Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Bloggaaja testaa: iWhite Instant - hampaidenvalkaisusetti

EI SPONSOROITU, eli ihan itte hankittu tuote

iWhite Instant - rehellinen arvio tuotteesta, sen käyttömukavuudesta ja tuloksista. Minua ei ole lahjottu ilmaisella tuotteella enkä käsittele valokuvia, niinkuin mainoskuville on tapana tehdä. Tässä arvostelussa kerron tuotteesta totuuden sen soveltuvuudesta kiireisen perusmutsin arkeen ja kannattiko se ostaa.

Tuotetiedot löytyy kätevästi iWhite Instant -kotisivuilta, joten tässä vain pieni ote sen ominaisuuksista:
"iWhite Instant –geelin koostumus on kliinisin kokein osoitettu turvalliseksi ja valmiste on varsin nopeavaikutteinen. 
Valmisteen teho perustuu ainutlaatuiseen FCC-menetelmään (Filmo-Crystallized Calcium, kalvokiteytetty kalsium), joka takaa nopean hampaiden valkaisun, poistaa värjäytymiä ja vahvistaa hampaita. 
Käsittelyn yhteydessä valkoiset kalsiumkiteet kiinnittyvät hampaiden pinnoille geelin sisältämien, kestäviä kalvoja muodostavien polymeerien avulla. Tämän myötä hampaat näyttävät heti valkoisemmilta. 
FCC-tekniikan avulla saavutettavissa olevan tuloksen tehostamiseksi valmiste sisältää myös innovatiivisen uutuusmolekyylin, joka ei myöskään sisällä vetyperoksidia. Kyseessä on PAP-molekyyli, joka hajottaa hampaiden pinnoissa olevia värjäytymiä vaikuttamatta hampaiden rakenteisiin tai pintoihin."

Viisi testipäivää, sitten uuden hymyn näät...

Käytetty aika: 5 x 20min
Hinta 58,80€ (Etsi tarjouksia, voi löytyä myös alle 40€ nettiapteekeista)
Lähtötilanne: Hampaani olen saanut värivirheellisiksi kahvin juonnin ja aiemman tupakoinnin takia. Lisäksi etuhampaitani vihloo herkästi, koska niissä on kiillevaurio.

Päivä 1

-Muotit on helppo ja nopea asentaa, mutta siinä ajassa (2s) päiväunilta yllättäen herännyt taapero ehti varastamaan digikameran omia tarkoituksiaan varten.
-EI VIHLONTAA! Heureka!
-20min tuntuu pitkältä ajalta, sillä lapsi huomasi heti, että nyt on hyvä tilaisuus uhmata äitiä, kun se ei pysty puhumaan.
-Sylkeä erittyy paljon, mutta muuten muotit ovat mukavantuntuiset suussa. Vihdoinkin ymmärrän, miksi hammassuojia käyttävien nyrkkeilijöiden on palkattava yksi äijä kannattelemaan sylkiämpäriä.
-Valkaisujakson aikana ei saisi käyttää hampaita värjääviä tuotteita, kuten kahvia (aiaiaiaiai, onneksi tänään ehdin aamukahvin juoda ennen projektin aloitusta)
-Lähipiirissä huomataan jo tuloksia hampaiden vaalenemisesta yhden käyttökerran jälkeen, mutta liekö pelkkää kohteliaisuutta, sillä ilmoitin kovaäänisesti testaukseen ryhtyväni.

Päivä 2

-Kahvin puutos ja orastava flunssa aiheuttavat karmean päänsäryn ja huonovointisuuden. Lapsen flunssa siis tarttumassa äitiinkin ilmeisesti.
-Kuitenkin testiohjelma on ajettava loppuun, joten sohvan nurkassa peiton alla muotit hampaissa vaaditun ajan. Onneksi on nopea ja helppo toimenpide. Muutama karmaiseva kuva napsittu tästä näystä ja sitten takaisin potemaan tautia.

Päivä 3

-Kahvi korvattu aamuteellä, jonka nautin varmuuden vuoksi pillin kanssa. En vahingossakaan halua teen aiheuttavan tummentumia testikaluina oleviin hampaisiini.
-Lapsi päiväunille, muotit suuhun ja koneelle kirjoittelemaan. Kuola melkein valuu suupielistä, mutta onneksi läppärini on roiskesuojattu.
-Tällä kertaa 20 minuuttia hujahtaa nopeasti, onneksi ajastin muistuttaa muottien pois otosta!

20 minuutin aikana ehtii vaikka mitä!

Päivä 4

-Jälleen aamuteen kikkailua kurkusta alas pillin avustuksella.
-Muuten sama kaava kuin eilenkin: lapsen päiväuniaikaan muotit suuhun ja kirjoittelemaan.
-Aine tosiaan vaikuttaisi toimivan. Uskon kuitenkin vasta kun näen omat 'ennen ja jälkeen' -kuvani, sillä kuvankäsittelymahdollisuuksista tietoisena en vaan voi uskoa tämän olevan mahdollista pelkästään yrityksen omien mainoskuvien perusteella.
-Hampaat sekä näyttävät että tuntuvat puhtaammilta, vaikka käytössä on sama sähköhammasharja kuin aiemminkin. Sama akkuvikainen ja vähävirtainen hampaidenvitkutin, jonka tehokkuus on lähinnä käyttäjän mielikuvituksen varassa.

Päivä 5

-Aamupalan jälkeen hammaspesulle ja muotit suuhun. 20 minuuttia aikaa pukeutua ja valmistautua lähtöön siis.
-Kiireinen aikataulu toi haasteita, mutta muutaman kuvan kuitenkin sain napattua uusista leegoistani.
-Autoa ajaessani peilaan hampaita vähän väliä peruutuspeilistä. Uskottava se on, tämähän toimi!

Yhteenveto

Räpsimäni kuvat eivät valitettavasti kerro koko totuutta tuotteen tehosta. Hampaat ovat selkeästi vaaleammat ja tasaisemman väriset kuin ennen ja lisäksi ne tuntuvat puhtailta. Vaikka hampaat eivät muuttuneet vitivalkoisiksi, yleisilme raikastui huomattavasti. Värikartan puuttuessa hampaiden sävyn muuttumista ei voi konkreettisesti pisteyttää.

Olen tyytyväinen tuotteen tehoon, sen helppokäyttöisyyteen ja soveltuvuuteen tavalliselle tallaajalle. Tuote toimi omalla kohdallani hyvin ja hinta/laatu suhde oli sopiva. Kokemukseni perusteella voin suositella tuotetta, mikäli tavoitteena on raikkaamman näköinen hammasrivistö. On kuitenkin huomioitava, että tuotteen toimivuuteen vaikuttaa oma hammaslaatu sekä tummentumien aste.

Annan tuotteelle 4/4 tähtöstä.





Vinkkejä

-Varaa ensimmäiselle kerralle rauhallinen hetki, jotta saat luettua ohjeet hyvin ja toimittua niiden mukaisesti. Muina päivinä homma hoituu helposti ja nopeasti muottien laiton ollessa tuttua. Muotit suussa voi kotioloissa puuhailla normaalisti makoilemista tai puhumista lukuunottamatta. Sen sijaan kesken työpäivän en lähtisi tauolla näiden kanssa leikkimään vaaditun 20min vaikutusajan takia.
-Geeli kannattaa tasoittaa muottiin pumpulipuikolla, jotta se varmasti osuu koko etuhampaiden pintaan. Omissa muoteissani geeliä oli runsaimmin aivan reunassa, josta tökin sen keskemmälle ja pumpulipuikkoon jääneet tähteet pyyhin etuhampaiden pintaan juuri ennen muotin laittoa. Ihan vaan ettei pisarakaan menisi hukkaan.
-Käytä pilliä hampaita värjäävien juomien nauttimiseen (esim. kahvi ja tee), jottei aamukahvi torpedoi hyvin alkanutta val(k)aistumista. Anna kupposen jäähtyä hetki!

Muuta huomioitavaa

-Pakkauksesta puuttuu värikartta, jolla hampaiden värin muutosta voisi seurata. ARRRGH, olisin juurikin halunnut värikarttaa vasten todeta onnistumisen tai epäonnistumisen, sillä kotioloissa valokuvia ottaessa valaistusolosuhteet muuttuvat jatkuvasti.
-Jostain syystä pakkauksen pohjalla on pahviläpyskä, jonka tarkoituksena on teettää pieni "ilmavara" paketin pohjalle. Tämähän on ihan typerää! Merkityksetön lärpäke suurentaa turhaan pakkausta mikä taas nostaa kuljetuskuluja. Puhumattakaan tuon turhakkeen sullomiskuluista jokaikisen paketin pohjalle.

Uusi hymy :) Vihdoinkin voi vilautella vähän hampaitakin!



---
Kiitos vierailustasi <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti