Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

torstai 2. tammikuuta 2014

Tabletti sujahti laukkuun

On olemassa paljon asioita, joihin ihminen voi hurahtaa täysin. Aiemmin kirjoitin liikkuvasta toimistosta, joka kulkee aina mukanani. Tänään toimistoni täydentyi tablet-tietokoneella, sillä tunsin pakottavaa tarvetta kirjoittaa blogia myös liikenteessä ollessani. Tämä edellyttää sitä, ettei mukana tarvitse raahata painavaa läppäriä lisävarusteineen saatika yrittää kirjoittaa artikkelia älypuhelimen lilliputtinäppäimistöllä.

Kuherruskuukausi

Suoritan tällä hetkellä ensimmäistä kirjoitussessiota uudella vempeleellä. 10 tuumaisen näytön ansiosta kirjoittaminen onnistuu yllättävän helposti, vaikka eroaakin perinteisestä näppäimistöstä aika tavalla. Ennakoivan tekstinsyötön poistin heti käytöstä kuten myös surullisen kuuluisan "autocorrectin", jottei blogiini päivittyisi mitään klingonikielelläkin painokelvotonta materiaalia tietämättäni. Laitteen virtuaalinäppäimistö on myös siitä fiksu, että se myös kieltäytyy kirjoittamasta solvaavia sanoja - ainakin asetusvalikko näin väittää. Toivottavasti koskaan ei tule tarvetta poistaa tuota asetusta käytöstä.

Suunnittelin kirjoittavani tuotearvostelun tästä masiinasta, kunhan kuherruskuukausi on ohi ja laitteen eri ulottuvuudet auenneet tällaiselle perustallaajalle, joka ei juuri laitteiden teknisistä ominaisuuksista tiedä mitään, mutta joka sujuvasti käyttää ja taivuttelee eri media- ja viihdehärveleitä omiin tarkoituksiinsa sopivaksi. Ihan omin avuin en siis lähtenyt tablettia hakemaan, vaan lähipiiriin kuuluvan atk-asiantuntijan avustuksella vertailimme eri malleja ja ostopäätös syntyi sitä kautta. Kiitos siis tälle lähipiirin Gurulle!

Malttamattomuus ei ole hyve

Olen toiminnan ihminen ja kun saan jotain päähäni, sen toteutus olisi suoritettava heti. Uusia laitteita hankittaessa tämä on huono ominaisuus, sillä sen sijaan että rauhassa vertailisin eri vaihtoehtoja tai perehtyisin laitteiden ominaisuuksiin, haluaisin jo olla toteuttamassa itseäni tämän uuden laitteen avulla. Tämä malttamattomuus kostautui hankkiessani älypuhelinta. 

Minulla oli varsin hyvä ja toimiva kännykkä, joka jatkaa vieläkin palvelusuraansa lähipiirissä. Joka tapauksessa sain päähäni, etten todellakaan voi enää elää ilman älypuhelinta, vaikka olinkin viimeajat viettänyt virnuillen siskolleni hänen älypuhelimensa käytöstä ja sen aiheuttamasta addiktiosta. Vaikka olin vannonut, etten mokomaa härpäkettä hanki, niin eräänä kesäisenä päivänä eksyin tilaamaan netistä puhelimen. Koska se oli pinkki. 

Tuota päätöstä olen katunut, sillä äly(tön)puhelimeni on tönkkö, ei tottele minua ja siinä on tyyppivirheenä bluetooth-yhteyden toimimattomuus. Lisäksi puhelin ei kestä edes pieniä rysähdyksiä kivilattialle, vaan näyttöön tule heti säröjä - eräänlaisia taisteluarpia. Kameralla ei saa kuvattua edes liikkumatonta kohdetta terävästi, vaikka olosuhteet olisivat otolliset ja kamera jalustalla. Pyh. Mutta onhan se sentään pinkki. Ja minulla kahden vuoden kihlaus operaattorin kanssa.

Nopeat vetävät tabletin nenän edestä

Kuitenkin tällä kertaa kävi niin, että yhdessä siskoni ja Gurun kanssa vertailimme eri tuotteita ja surffailimme pitkän tovin eilen katsoen tarjontaa ja vertaillen hintoja. Minähän en olisi tarpeisiini sopivaa laitetta osannut yksin valita, sillä pelkästään väri ei tuntunut olevan tarpeeksi validi kriteeri. Eilen siis muodostui käsitys minimivaatimuksista, hintatasosta sekä laitteen merkistä ja mallista. Onneksi näin teimme, sillä tänään lähdin lampsien kylänraitille lähimpään hypermarkettiin laitetta noutamaan. Kuin taikaiskusta heillä sattui olemaan myynnissä juuri ne mallit, mitä olimme eilen syynänneet teknisten tietojen ja ominaisuuksien osalta ja joita olin salaa haaveillut omakseni. 

Myyjä peräkylän marketissa loisti täysin tietämättömyydellään näistä asioista. Härveleitä sai kyllä paikan päällä hipelöidä, mutta kukaan ei ollut vaivautunut laittamaan tuotteista minkäänlaista informaatiota asiakkaan eikä myyjien saataville. Hinta sentään oli ilmoitettu isolla lapulla laitteen alla. Olin ajatellut ostaa niin sanotun "karvalakkimallin", jossa ei turhia ominaisuuksia olisi. Ja se olisi halvempikin. Myyjä kuitenkin ilmoitti ystävällisesti, että malli on myyty loppuun eikä maahantuojallakaan sitä tällä hetkellä ole saatavilla. 

Saatavuus karvalakkimallille oli huono myös suomalaisissa verkkokaupoissa eilen, joten päädyin sitten nappaamaan mukaani kalliimman ja monipuolisemman härvelin - niitäkin oli enää kolme kappaletta jäljellä varastossa. Ystävällinen myyjä sentään osasi esimerkillisesti käyttää puhelinta ja kilauttaa kollegalleen, joka juuri kotosalla sovitteli lenkkareita jalkaan. Puhelun perusteella kertasimme kalliimmaan laitteen lisäominaisuudet karvalakkiversioon verrattuna ja kuvittelin ehkä myös niitä tarvitsevani joskus. 

Sorry, jos vein jonkun muun himoitseman tabletin, mutta tarpeeseen tuli.

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti