Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

lauantai 11. tammikuuta 2014

Namipussi treeneihin ja lenkille

Nelli on innokas staffi, joka tykkää kaikenlaisesta toiminnasta. Vaunulenkeillä Nelli saattaa joskus käydä hieman ylikierroksilla, sillä vauhti ei ole sen mielestä tarpeeksi kova tai mielenkiintoisia hajuja ei ole tarpeeksi tien pientareilla. Olemmekin yhdistäneet vaunulenkkeilyyn tottelevaisuustreeniä, jotta koiran mieli pysyy virkeänä ja käytöstavat eivät pääse unohtumaan.

Nellin oma namipussi, staffiprofiililla tietenkin

Yleensä lastenvaunuissa roikkuu kahvassa eväitä pienelle ihmiselle, mutta taaperomme nukkuu yleensä päiväunet lenkkeillessämme. Niinpä meidän kahvassamme roikkuu Nellin ikioma namipussi, josta on helppo ja nopea ottaa makupaloja koiran palkitsemiseksi oikeasta suorituksesta. Olen tehnyt pussin itse ja rotu-uskollisena laitoin staffiprofiilin muuten niin tylsän näköistä pussukkaa koristamaan. Kuva on toteutettu samalla tekniikalla, kun aiemmin tuunasin treenitakin. Pussin takapuolella on lenkit, joista sen saa esimerkiksi vyöhön kiinni, mutta kaikista kätevämmäksi vaunulenkeillä on osoittautunut pussin kiinnittäminen kahvaan suihkuverhonrenkailla! Helppo ja nopea kiinnitystapa.

Kiinnitys rattaisiin onnistuu hyvin suihkuverhon renkailla

Namipussin ompelu

Namipussi on helppotekoinen ompeluprojekti, joka tällaiselta aloittelijaltakin onnistuu lähes kivuttomasti. Itse valitsin kankaiksi kosteudenpitävää ulkoilukangasta, jota sattui kaapin perukoilta löytymään. Tämä siksi, että lähes kaikki käyttämäni makupalat ovat aika rasvaisia, ja tavallisesta kankaasta rasva saattaa tihkua läpi sotkien vaatteita.  Leikkasin mustasta ulkoilukankaasta sopivan kokoisen palan siten, että alareuna jäi taitteelle. Toisesta kankaasta leikkasin koiran profiilikuvan käyttäen paperille jäljentämää kaavaa. Poltin kankaiden reunat sytkärillä purkautumisen estämiseksi (Huom! Tämä tapa ei sovi kaikille kankaille, yleensä kangas huolitellaan esim siksak-ompeleella tai saumurilla).

Tämän jälkeen ompelin kuvan kiinni mustaan kankaaseen sekä lisäsin vyötä varten lenkit pussukan  takaosaan. Tämän jälkeen yläreuna käännetään ja huolitellaan, jonka jälkeen koko pussukka ommellaan sivusaumoilla kasaan oikeat puolet vastakkain. Jos et omista saumuria, tämä kannattaa tehdä ensin suoralla ompeleella ja sen jälkeen huolitella siksakilla, jotta pussukka kestää hyvin käytössä. Työ käännetään ympäri ja pussukka on valmis!

En tehnyt pussiin mitään sulkemismekanismia, sillä tämä on nimenomaan arkikäyttöön tarkoitettu ja nopeasti käytettävissä oleva namijemma. Sulkusysteemi vain häiritsisi tällaisessa tapauksessa namien nopeata nappaamista pussista. Pussi on helppo koristella millä tahansa kuvalla, jonka voi kopioida esim. leivinpaperille, jäljentää kaavaksi ja sen avulla leikata kankaasta.

Kaipaisiko sinunkin lähipiirisi karvakorva tällaista kätevää namipussukkaa? Ilahduta koiraa ja omistajaa helpolla ja kätevällä lahjalla!

Nelli treenilenkin jälkeen

Jatkuuko savuttomuus?


Vielä tilannekatsaus edelliseen artikkeliini 5 askelta eroon tupakasta liittyen: 5 päivää savutonta elämää on sujunut mainiosti. Olen juonut lasikaupalla vettä ja pitänyt itseni kiireisenä, jotta tupakanhimo ei saisi otetta. Helppoa ei ole ollut, mutta päätökseni on niin luja, ettei repsahtamisen vaaraa ole. Varmuuden vuoksi olen hankkiutunut eroon kaikista savukkeista, myös niistä "pahanpäivänvaralle" olevista. Kyllä tämä tästä, vaikka välillä hieman kärsivällisyys onkin koetuksella nikotiinitarpeen muistutellessa olemassaolostaan. Nyt on asiat vain ratkaistava eri keinoin sauhuttelun sijaan. Suosittelen kaikille savutonta elämää - vireystasossa huomaan eron jo nyt ja hajuaistikin tuntuu herkistyneen.





---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti