Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Rauhoitusta räiskeeseen - Bloggaaja testaa

EI SPONSOROITU, eli ihan itte hankittu tuote

Serene-Um - Rauhoittava lisäravinne koirille

Vuoden vaihtuessa jälleen kohdattiin monen nelijalkaisen kauhu - ilotulitus. Lemmikit suhtautuvat hyvin eri tavoin tähän omituiseen ihmisten juhlimistapaan, jossa raketit välkkyvät ja pommit jysähtelevät tärisyttäen tannerta. Jopa täällä peltojen keskellä ilotulitus oli kaikessa komeudessaan vaikuttava - joskaan ei koiramme Nellin mielestä.


Nelli on nuori koira, joka on kasvanut maaseudun rauhassa kaukana kaupungin sykkeestä. Nelli on herkkä ja lisäksi tällä hetkellä hieman epävarma itsestään, sillä toinen koiramme siirtyi Sateenkaarisillalle hiljattain. Vanhempi koira oli aiemmin Nellin tuki ja turva, leikkikaveri ja ylin ystävä - mutta nyt opettelemme uudenlaista arkea. Päätin siis ottaa vuoden vaihteeseen hieman apua Nellin stressiä ja tunnekuohuntaa helpottamaan - valitsin Serene-Um:n.

Parempi pelata varman päälle

Se mitä aiemmista vuosista koirien kanssa olen oppinut, on osoittautunut arvokkaaksi tiedoksi. Uusi vuosi on koiralle niin stressaavaa aikaa, että on parempi ottaa kaikki varokeinot käyttöön, jotta tämä aika olisi koiralle mahdollisimman siedettävää. Koiramme eivät ole koskaan olleet varsinaisesti paukkuarkoja, mutta rakettien jysäykset ovat aiheuttaneet haukkukonsertin, läähätyskilpailun ja yleistä epämukavuutta karvakavereissa. Välillä on kaivauduttu vällyjen alle niin, että vain nenänpää näkyy ja joskus on kylpyamme ollut se turvallisimman tuntuinen turvapaikka nelijalkaiselle kaverille.

Serene-Um ei ole lääke koiran rauhoittamiseen, vaan erittäin käyttökelpoinen lisäravinne. Sen koostumus on tarkoin harkittu: yhdessä vitamiinit, hivenaineet ja tietyt aminohapot lisäävät serotoniinin tuotantoa, joka puolestaan rauhoittaa koiraa pelottavassa ja stressaavassa tilanteessa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi lisäravinteen antaminen kannattaa aloittaa muutamaa päivää ennen stressaavaa ajankohtaa.

Itse heräsin hieman liian myöhään kuluneen vuoden loppumiseen ja aloitin tablettien annon Nellille vasta aattoaamuna. Nelli sai ensimmäisen annoksen aamulla ja toisen juuri ennen kello kuutta illalla, jotta vaikutus olisi parhaimillaan illan ja yön yli. Tabletit ovat pieniä ja näppäriä - ne sai helposti piilotettua kinkun sisään (jos koira on tarkempi, käytä voita tabletin ympärillä makuja ja hajuja peittämään). Toinen annos menikin sitten ilman kommervenkkejä, Nelli seurasi minua keittiöön jolloin käskin häntä ottamaan kopin samalla pudottaen tabletin kuonoa kohti. Sinne meni!

Turha stressi pois, niin vuoden vaihteestakin voi nauttia! Näin tuumii Nelli-staffi herkkukongin pauloissa.

Itse en näe tällaisen lisäravinteen syöttämistä koiralle lainkaan riskitekijänä - käyttö on satunnaista ja lyhytaikaista, eikä valmisteessa ole mitään lääkinnällisiä ainesosia. Meidän tapauksessamme Serene-Um tehosi oikein loistavasti, alkuillasta ensimmäiset raketit haukuttiin ja vähän täristiin, mutta keskiyöllä vain kevyttä läähätystä, joka sekin johtui aktivointilelujen kanssa puuhailusta. Valmiste siis toimii todella hyvin ja tehoonsa nähden on hinta-laatu-suhdekin kohdillaan. Olen myös antanut purkin aina mukaan, mikäli koira on mennyt hoitopaikkaan esimerkiksi matkustamisen vuoksi. Myös näissä tapauksissa valmiste on toiminut oikein loistavasti, mikäli koiran hoitaja on katsonut sen antamisen aiheelliseksi.

Serene-Um löytyy apteekin valikoimista sekä suurimmista eläintarvikeliikkeistä, omani ostin paikallisesta Mustista ja Mirristä. Hintoja kannattaa hieman vertailla, sillä oikein valittu ostopaikka saattaa säästää muutaman euron, jolla voit ostaa lemmikillesi vaikkapa oman nakkipaketin.

Yhteenveto

Suosittelen koiranomistajia pitämään tätä valmistetta aina kotona sekä ennakoitavien, että yllättävien tilanteiden varalla. Koiralle on turha aiheuttaa ylimääräistä stressiä, kun sen oloa voi tasapainottaa helposti. Olen testannut ja todennut tämän tuotteen toimivaksi koirillamme ilotulitusten, matkailun, väliaikaisen hoitopaikan tai elämäntilanteen mullistumisen (esim. muutto) yhteydessä.

Suosittelen tuotetta lämpimästi ja annan Serene-Um:lle täydet neljä tähteä.






---
Kiitos vierailustasi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti