Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Mutkaisia teitä ja haamuympyröitä

Viikonloppu starttasi jo perjantai-iltapäivästä, kun lähdin yllättämään Ystävääni. En ollut nähnyt häntä pitkään aikaan ja halusin viedä tuliaisiksi jotain kivaa ja käytännöllistä. Löysin kylillä pörrätessäni aivan ihanan sammutuspeitteen, jonka arvelin sopivan heidän kotiinsa loistavasti. Lahjakassiin vielä viemistä jokaiselle perheenjäsenelle karvakorvia unohtamatta ja matka voikin alkaa.


Olen jo pitkään hieman epäillyt kännykkäni navigaattorin asennetta, sillä se suhtautuu minun neuvomiseeni hieman ylimalkaisesti. Ystäväni asuu parin tunnin ajomatkan päässä ja päätin navigaattorin suosituksesta valita lyhyimmän reitin. Puolivälissä matkaa tajusin tehneeni suuren virheen, sillä arvioitu matka-aika yhtäkkiä sai 20 min lisäystä talvirajoitusten tultua voimaan sekä viikonloppuliikenteen soljuva eteneminen pikkutiellä oli vähän niin ja näin. Tai siis tässä vaiheessa sentään olin vielä niin sanotulla valtatiellä, sillä hauskin osuus oli vasta edessä...

Riemu oli ylimmillään, kun käännyin ystäväni kotikunnalle johtavalle tien pätkälle. Ilta oli jo ehtinyt pimetä ja katuvalot tällä tienpätkällä olivat harvinaisuus. Tie kiemurteli niin, että luulin jo välillä olevani huvipuiston vuoristoradassa, kun pimeässä vastaan tuli yhtäkkiä ylä- tai alamäkeen olevia lähes 90 asteen mutkia. Jos ei kaartelu päätä huimannut niin taianomaisen säväyksen loppureissulle antoi "Taikayöntie", paikallinen kulttuurireitti, jonka maisemista ei jäänyt mieleen kuin säkkipimeä pelto- ja metsäalue. Juhlan tuntua matkaan toi kaukovalojen käyttö, sillä edessäni ajeleva auto oli juuri sillä etäisyydellä, että välillä se oli lähes edessäni, kunnes se hävisi taas mutkan taakse. Pitkät päälle, pitkät pois. Pitkät päälle, pitkät pois. Maaseutudiscoa auton ratissa siis. Radio tosin piti tässä vaiheessa sammuttaa keskittymiskyvyn parantamiseksi, jotta pysyin tiellä.

Oli ihanaa nähdä Ystävääni pitkästä aikaa ja vietimme oikein mukavan illan. Aikataulumme olivat vain sen verran tiukat, että tämä yllätystapaaminen päättyi jo aikaisin aamulla ja oli aika lähteä kotimatkalle.

Lähtiessäni liikkeelle, ehdotteli navigaattorini jälleen samaa kulttuurireittiä. En saanut valittua toista reittiä yrityksistä huolimatta, mutta ystäviltäni sain hyvät ajo-ohjeet kotimatkalle - tällä kertaa moottoritietä pitkin. Navigaattorini loukkaantui reittivalinnastani ja päätti Halloweenin kunniaksi jekuttaa minua keskellä moottoritietä. Ajaessani suoraa moottoritien pätkää kohti Helsinkiä lävähti navigaattorin ruudulle haamuliikenneympyrä ja perään seurasi sanallinen ajo-ohje, että minun tulisi nyt valita liikenneympyrän kolmas liittymä ja ajaa siitä.

Jatkoin matkaani tietä pitkin suoraan kohti kotia ja vapautin navigaattorin tehtävistään.

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti