Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

maanantai 18. marraskuuta 2013

Löydä sisäinen lapsesi!

Monesti arjen kiireen keskellä unohtuu se, miten ihania nuo pienet ihmiset sekä perheen karvaisemmat perheenjäsenet ovat. Jos stressitaso arjen pyörittämisessä on korkealla, on hankalaa irtautua rutiininomaisesta suorittamisesta ja nähdä asioiden iloiset puolet. Itselleni on sekä koirien että lapsen kautta avautunut aivan uusi maailma.

Jotta jokainen voisi hetkeksi istahtaa kahvikupposen ääreen pohtimaan tilannettaan, tein teille top 10 listan esimerkeistä, joita lapsen tai koiran kanssa voi puuhata. Listan otsikko taas viittaa vain ja ainoastaan siihen, että lapsen tai koiran kanssa touhutessa ulkopuoliset eivät ihmettele lainkaan aikuisen omituista toimintaa! Kuitenkin kaikki kohdat ovat sovellettavissa myös lapsettomien ja lemmikittömien aikuisten arkeen ja tekemiseen, sillä ulkopuolisten mielipiteet kannattaa jättää aivan omaan arvoonsa ja löytää itsestään jälleen jotain tärkeätä - sisäinen lapsi!

Lapset - mikä ihana tekosyy!
  1. Kuralätäköissä hyppiminen
  2. Liukumäestä laskeminen tai koko perheen pulkkamäkikisa
  3. Laulaminen ja soittaminen yhdessä
  4. Lautapelien pelaaminen
  5. Eväsretket luonnossa
  6. Seikkaileminen pimeässä illassa otsalampun kanssa
  7. Temppurata olohuoneessa
  8. Lumiukkojen ja -lyhtyjen rakentaminen tai lumiveistosnäyttely
  9. Koiran koulutus vanhempien ohjauksessa
  10. Sormivärimaalaus, ikuistetaan kaikkien perheenjäsenten jalkojen ja tassujen jäljet


Nämä kaikki aktiviteetit ovat helposti toteutettavia ja ilmaisia, mikäli tarvikkeet löytyvät jo kaapeista. Lisäksi kaikissa puuhailuissa myös perheen karvakorva voi aktiivisesti touhuta mukana. Pyykkiä tulee, mutta sitä tulee joka tapauksessa! On ihanaa välillä vaan touhuta ilman, että tarvitsee miettiä sotkua. Siivotaan sotkut sitten yhdessä pois ja pyykkikone hoitaa ne kuraiset vaatteet kuntoon. Ja tosiaan näiden puuhien esteenä ei ole lapsen tai koiran puuttuminen, tämä on hauskaa myös aikuisemmassa seurassa.

Meillä oli lapsen sairastelun jäljiltä kaikilla hieman ylimääräistä energiaa ja raittiin ilman puutetta, joten lapsen parannuttua suuntasimme säkkipimeälle pellolle yhdessä koiran kanssa. Varustus oli tietenkin säänmukainen, kaikilla lämmintä päällä ja huomioliivit myös, sillä pellolle kävelimme tienvartta pitkin. Lapsi oli haltioissaan, kun suunnistimme otsalampun kanssa möykkyisellä pellolla ja naureskelimme valokeilassa hohtavalle koirallemme. Kompastelimme mutapaakkuihin vuorotellen, mutta se vain nauratti vielä enemmän. Turvallisuussyistä koira oli flexissä, sillä alueella liikkuu paljon pupuja, joita se tykkää jahdata. Vaatii siis taiturointia ja ennakointia, että lapsi pysyy turvallisen matkan päästä flexin narusta koiran juoksennellessa innoissaan ja tutkiessaan hajuja. Mutta aukealla pellolla ei tarvinnut olla niin skarppina, sillä tilaa riitti kaikkien juoksupyrähdyksille ja puuhailuille ja tie kulki suuren ojan toisella puolella, ettei taapero sinne heti päässyt livistämään omin päin.

Myös koira oli riemuissaan tästä seikkailusta, sillä hänelle tehtiin namien avulla tehtäviä, joissa joutui käyttämään kuonoa tehokkaasti. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoitti sitä, että taapero heitti kourallisen nameja pellolle ja huusimme yhdessä koiralle käskyn "Etsi!". Välillä teimme myös pellolle kuvioita koiran odotellessa sivummalla. Sitten seurasimme pimeässä nuuskuttavaa karvakorvaa, joka teki pellolla hienon sydämen tai ympyrän muotoisen lenkin. Aktiivinen haistelu ja aivotyöskentely purkaa hyvin koiran energiaa, jos fyysinen kuntoilu jää hetkeksi taka-alalle (kuten meillä sairastelun takia). Koira pääsi liikkumaan, haistelemaan, jumppaamaan aivojaan ja sai vieläpä herkkupaloja siihen lisäksi! Kyllä kotona peltoseikkailun jälkeen makoili tyytyväinen karvakorva!

Kokeilkaa siis rohkeasti heittää hetkeksi sivuun se totinen arkiminä ja päästäkää luova lapsi sisällänne seikkailemaan ja leikkimään. On vapauttavaa laskea liukumäestä tai hypätä vesilätäkköön! Nyt vain lumentuloa odottelemaan, sillä sitten aukeaa taas uusia mahdollisuuksia ulkoleikkeihin.

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti