Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

tiistai 1. lokakuuta 2013

Viilennystä karvakorvalle

Tämä postaus nyt tulee hieman liian myöhään keleihin nähden, mutta ajattelin kuitenkin esimerkkivideon kera jakaa teille koiran viilennysvinkin. Jostain syystä takatalvi on huomattavasti todennäköisempää, kuin "takakesä", mutta mikäli jokin maaginen helleaalto vielä sattuisi iskemään, haluaa Nelli-koiramme esitellä lajitovereilleen viilennyksen mallia:


Aitaukseen on siis yksinkertaisuudessaan laitettu rakennuksilta tuttu palju, joka paikallisessa halpahallissa oli tarjouksessa  kesällä, hinta noin 5 euroa. Nelli on noin 15 kg, sutjakka ja rakenteeltaan norppamainen koiruus, joten paljussa pyöriminen käy helposti, vaikkakin vesikuutioita voisi olla enemmänkin. Joka tapauksessa lenkkien jälkeen kyseinen paikka on ollut oikeinkin kätevä, eikä koira ole altaansa pienuudesta valitellut. Terve, nuori koira voi paljua käyttää tällaisenaankin, mutta esimerkiksi pienikokoiselle tai nivelongelmaiselle koiralle on kehitettävä toisenlainen ratkaisu, jossa altaaseen ja sieltä pois pääsy on tehty mahdollisimman toimivaksi koiran tarpeisiin nähden.

Tässäpä siis vinkkiä ensi kesän pihasuunnitteluun. Ensi kesänä aiomme upottaa allasta hieman maan sisään, asentaa pohjalle liukuesteen ja rakentaa pienen portaikon tai kehyksen altaan ympärille, jolloin allas olisi vielä käytännöllisempi koiraamme ajatellen. Kuitenkin toteutus tulee olemaan sellainen, että vedenvaihto ja altaan tyhjennys on mahdollisimman helppoa.

Pikaisen helpotuksen helteeseen tarjoaa myös nurmikon sadettaja. Koiralla on hauskaa vesipisaroita pyydystäessään, koira saa liikuntaa ja vesi viilentää helteellä mukavasti. Jos haluaa kehitellä koiralle hieman aktiviteettia, niin vedellä puolilleen täytetty pesuvati ja sinne tiputetut (ja pohjalle painuvat) koirannamit ovat kätevä vaihtoehto, sillä useimmat koirat tykkäävät namien "sukeltelusta" vadin pohjalta.

Helteille sopii ulkopuuhaksi myös "jääkimpale": Laita muovirasiaan pohjalle vettä ja lisää joukkoon koirannameja tai nappuloita. Laita pakkaseen. Kun ensimmäinen kerros on jäätynyt, lisää toinen kerros samalla tavalla ja toista, kunnes astia on täynnä. Anna jääkimpale koirallesi pihapuuhaksi helteellä, niin saat hetkeksi istua alas ja lukea vaikka päivän lehden.

Muistathan aina valvoa koiraasi etenkin vesileikkien yhteydessä!

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti