Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Lääkettä matkakuumeeseen

Kesän väistyessä syksyn tieltä on minut vallannut matkakuume. Olimme ensin mökillä nauttimassa syksyn ihanista päivistä ja rauhallisesta tunnelmasta ja nyt suuntaamme Kersantti Koon kanssa Itämerelle risteilemään.

Laivamatkaa varatessa kannattaa vertailla hintoja. Laivayhtiön omasta kanta-asiakasohjelmasta ei ole juurikaan hyötyä, sillä suoraan heiltä varatessa oli tarjolla vain korkeita hintoja, vaikka he markkinoivatkin kanta-asiakashintoja edullisina! Varasimme risteilyn Matkapoikien kautta, sillä heillä oli aivan loistava äkkilähtö-tarjous. Saimme risteilyn paremmassa hyttiluokassa paljon edullisemmin, mitä reissu olisi maksanut suoraan laivayhtiöltä varatessa! Pieni taustatutkimus siis kannattaa, mikäli matkustusajankohta on joustava ja on valmis lähtemään matkaan lyhyellä varoitusajalla.

Hieman matkaan lähtö hermostuttaa, sillä taaperon kanssa matkustamiseen lisäjännitystä tuo neidin päätään nostava uhmaikä. Tai ennemminkin tahtoikä. Hän tietää, mitä haluaa ja hänen mielestään äidin velvollisuus on se Hänen Korkeudelleen toimittaa välittömästi. Mikäli taaperon tahto ei toteudu, on luvassa ihanaa luovuuttaa: itkupotkuraivarikonsertti suoraan täydellä volyymilla.

Äiti saakin nyt pakata mukaan pillimehut, riisikakut, maissinaksut sekä muuta aktiviteettia, sillä luvassa on matkaamiseen haastetta kerrakseen. Menemme satamaan julkisilla kulkuvälineillä, joten n. 40 minuutin aikana voi tapahtua mitä vain! Ja se on vasta alkua.

Viime reissun kokemusten perusteella nälkäisen taaperon kanssa ei kannata mennä laivan buffet-ruokailuun. Meidät laitettiin istumaan perimmäiseen nurkkaan, jonne johti kapea käytävä. Käytävän varrella oli kymmeniä muita taaperoita syöttötuoleissaan kiukuttelemassa nälkäänsä. Ja kun ne laivan kattaukset ovat tupaten täynnä, sai jonottaa ruokia useaan otteeseen: ensin taaperolle lastenpöydän jonossa, sitten äidin ruokia ja sitten matkaseurueen muiden henkilöiden aterioita. Lopputuloksena oli, että ruokailun venyessä taapero menetti hermonsa, äiti ei ehtinyt kunnolla syömään ja muuta seuruetta en nähnyt juurikaan koko ruokailun aikana, sillä suurin osa ajasta meni ruokajonossa. Lisäksi tuli koettua, että suola- ja pippurisirotin ei viihdytä 1,5-vuotiasta 20 sekuntia kauempaa.

Palailen kertomaan kuulumisia viikon puolivälin jälkeen, kunhan olemme reissusta kotiutuneet. Oikein ihanaa sunnuntaita kaikille!

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti