Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

keskiviikko 6. elokuuta 2014

OHO! Uusi tapa tehdä hyvä teko!

Hymyillen nappaan kaupan kylmähyllystä normaalien maitotölkkien jatkeeksi puisen näköisversion. Sen hinnaksi on määritelty 1€, joka veloitetaan kassalla muiden ostosteni yhteydessä. Puista maitotölkkiä en kuitenkaan saa kotiini mukaan, vaan se palautuu takaisin hyllyyn odottamaan uutta hyväntekijää.
Toivottavasti se päätyy kassalle uudestaan pian!

Myös taapero hihkuu innosta saadessaan puisen maitotölkin hypisteltäväksi.

"Päämäärä on kirkas: poistaa yksin jääminen ja tarkoituksettomuus lasten ja nuorten elämästä."


Avun kohteena syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret

Puukalikoiden kauppaamisessa on kyse "OHO, tulipa tehtyä hyvää!" -kampanjasta, jolla jokainen halukas voi lahjoittaa pieniä summia Tukikummit ry:lle. Puiset näköistuotteet ilmestyivät hyllyihin kesäkuun 2014 alussa ja ovat saatavilla osassa S-ryhmän kauppoja toistaiseksi. Ne löytyvät hyllyistä normaalien tuotteiden vierestä.

Puinen maitotölkki odottaa ottajaansa kylmähyllyssä Prismassa. 

Kampanjan avulla kerätyt varat käytetään esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten harrastuskuluihin, opintojen tukemiseen tai muihin hankintoihin, jotka eivät kuulu minkään sosiaaliavustuksen piiriin.

Esimerkiksi osa kunnista rahoittaa nuorten lukiossa tarvitsemat oppikirjat, mutta osa kunnista ei. Tällöin tukea voi anoa Tukikummeilta. Apua voi anoa myös harrastuskustannuksiin, sillä harrastukset ovat tärkeä osa lapsen ja nuoren kehitystä. Ne luovat yhteisöllisyyden tunnetta ja kehittävät sosiaalisia taitoja.

Lisää esimerkkejä lahjoituskohteista löytyy Tukikummien sivuilta

Idea lähtöisin Reilu Diili -kilpailusta

Tämä loistava ja luova idea, joka tuo hyväntekemisen arkeen ja ihmisten ostoskärryihin, on lähtöisin vuoden takaisesta kilpailusta. Tiimit kisasivat Reilu Diili -kisassa luoden uusia hyväntekeväisyyskampanjoita ja tämä projekti voitti kyseisen kisan.

Onneksi kyseinen projekti päätyi nyt konkreettisesti kaupan hyllyille antaen meille muille tilaisuuden hyvään tekoon helposti ruokaostosten yhteydessä!
"Säätiö toimii vapaaehtoisten avulla sekä nollakustannuksin (pienet, esimerkiksi poliisin keräysluvat ja pankkikulut katetaan korkotuotoilla).
Näin jokainen lahjaksi saatu euro menee suoraan siihen tarkoitukseen, johon se on lahjoitettu."

Haaste: Osta puinen tuote ja auta nuoria

Maitotölkin (1€) lisäksi OHO!-tuotteita on muitakin; suklaalevy (3€), juomatölkki (2€) sekä kahvipaketti (4€).

Seuraavan kerran ruokakaupassa haastan sinut ostamaan jonkin kyseisistä tuotteista!
Etenkin suklaahyllyn kohdalla voi miettiä hetken ostaako itselleen epäterveellisen herkun vai lahjoittaisiko tällä kertaa rahan hyväntekeväisyyteen. Ensimmäisen kuukauden aikana kampanjalla oli kerätty jo 1500€ nuorten hyväksi!

Osallistu sinäkin, sillä arki on iloisempaa pienten, hyvien tekojen avulla!

Lisää pieniä tekoja blogissani löytyy täältä.



---

Lähteet ja lisätietoja:
Tukikummit ry: http://tukikummit.fi/oho-tulipa-tehtya-hyvaa/ Luettu 6.8.2014
Reilu Diili -sivusto: http://www.yc.fi/hyva-hiki/reilu-diili/ Luettu 6.8.2014
S-ryhmä: https://www.s-kanava.fi/uutinen/arjen-kiireessa-helppo-tapa-tukea-nuoria/1289682_11310 Luettu 6.8.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti