Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

lauantai 19. heinäkuuta 2014

LapsellinenLauantai: Miniolympialaiset

Liika telkkarin tuijottelu muuttaa ihmisen sohva-ameebaksi. Pistä pystyyn lapselliset miniolympialaiset liikunnallisuuden lisäämiseksi ja hauskaksi yhteispuuhaksi.

Kutsu mukaan Pikku-Börjet ja Lilla-Birgitat lähipiiristäsi tai touhua oman perheen kesken. Pääasia on, että lapset saavat kerrankin telmiä ja kisata olympialaishenkeä kunnioittaen.

Loppu löhöilylle ja kisaamaan!

Huoltojoukot, eli (kaikkien) lasten vanhemmat, hoitavat yhteistuumin kisajärjestelyt, tuomaroinnit ja terveelliset sporttieväät. Valmista etukäteen mitallit jokaiselle osallistujalle esimerkiksi pilttipurkin kansista (spraymaali + glitter toimii aina!).

Lajilista voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen:

Saappaanheitto

Halutessasi voit tuunata kumisen jalansuojuksen paraatikuntoon koristelemalla sen olympiarenkaiden kuvilla. Pääasia kuitenkin on, että pikkuväki jaksaa heittää kenkäraukkaa edes 20cm. Valitse siis ennemmin kokoa 26 oleva jalkine miesten koon 48 sijasta.

Keilaus

Täytä 0,5l pulloihin noin 1 dl nestettä pohjalle, jotta ne pysyvät paremmin pystyssä. Käytä nestevalinnoissa olympiarenkaiden värejä, mikäli mahdollista. Valitse sopivankokoinen pallo, jolla kisaajat pyrkivät keiloja kaatamaan. Pallon koko ja paino on oltava suhteutettuna kisaväen mittoihin.

Pyöräily

Lyhyt matka, kypäräpakko ja pehmeä alusta (esimerkiksi nurmikenttä). Nämä kilpahenkiset hurjapäät saattavat muuten joutua vaaraan kisatessaan überhienoista mitalleista. Taaperot kisaavat potku mopoilla tietenkin!

Aitajuoksu

Kasaa lyhyt esterata osallistujien koon mukaan. Kätevät miniesteet saa tehtyä esimerkiksi teippaamalla kepin kahden tyhjän jugurttipurkin väliin. Ottakaa sekuntikellolla aikaa jokaiselle kilpailijalle.

Kouluratsastus

Pikkuruiset keppihevoskuiskaajat mittailevat taitojaan keksien temppuja radalla pyöriessään. Awww-huokailujen lomasta kaikille kirjataan yletön määrä söpöys- ja luovuuspisteitä.


Hauskaa olympiahuumaa kaikille ja muistakaa juhlavat palkintojenjakoseremoniat hyväntahdonkisailun päätteeksi! Kaikki palkitaan ja reilut teot huomioidaan eritoten. 
Ei se voitto vaan se ihana kisahuuma ja reilu peli!

Katso myös muut sarjaan kuuluvat puuhavinkit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti