Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

lauantai 12. heinäkuuta 2014

LapsellinenLauantai: PalikkaPileet

Taaperoinsinöörit ja tuoreemmanpolven palikanimuttelijat saavat loistavaa puuhaa, kun lyödään kaverusten palikkasetit samaan tilaan ja touhutaan porukalla. Oma yksinkertainen rakennussetti muuttuukin avointen mahdollisuuksien luovuusvälineeksi, kun käytössä onkin samanaikaisesti koko kaveripiirin toisiinsa takertuvat palikat. Ja hyvää leikkiseuraa tietenkin!

Ponitalli nousee nopeasti isoilla rakennuspalikoilla.
Rakennus on tehty Duploista ja asukit ovat MegaBloks-sarjaa.
Taustalla Herra Hiiri on pyörtynyt ihastuksesta tämän upean arkkitehtuurin mestariteoksen vaikutuksesta.

Kantapäiden kauhuko?

Pikkiriikkiset Lego-palikat ovat jokaisen kanta-astujan kauhu, mutta onneksi markkinoilla on myös hieman järeämpiä ja helpommin huomattavia palikkasarjoja pienemmille touhuajille. Duploja tai Megabloksin junnusarjan palikoita ei ihan helposti työnnetäkään sieraimiin tai ruokatorveen ja niiden seassa pujottelu on kanta-astujallekin lapsellisen helppoa. Vanhempien onneksi!

Myös vanhemmat lapset rakentavat mieluusti isoilla palikoilla, koska leikkirakennukset valmistuvat ennätysajassa uusia tarkoituksia varten.

PalikkaPileet pystyyn

Kutsu lapsesi kaverit kylään ja hoitakaa tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Jokainen tuo pientä (terveellistä) naposteltavaa tullessaan, jolloin tapahtumajärjestäjän ei tarvitse yksin huolehtia muonapuolesta ja sen kustannuksista.

Minun palikkani, sinun palikkasi, meidän taideteoksemme

Ennen touhuun ryhtymistä on syytä merkitä osallistujien palikat jollain tavalla. Esimerkiksi vesiliukoisella tussilla voi merkitä jokaisen palikan sisäpuolelle sen omistajan nimen alkukirjaimen. Ulkopuolelle tehty merkintä kuluisi äkkiä pois hikisten sormien kosketuksesta, joten siksi suosittelen sisäpinnan käyttöä.

Jokaisen tuomasta palikkakasasta voi myös napata valokuvan, jossa näkyy erikseen kaikki tuodut palikat. Näin ei epäselvyyksiä pääse syntymään paikan päällä leikin jälkeen ja palikat löytävät takaisin oikeaan kotiin touhuilun päätteeksi.

Mitä rakennettaisiin?

Tässäpä muutamia aloitusideoita luovuuden liikkeelle saamiseksi:

1. Näyttämö sormi- tai käsinukeille

Iloisen värikäs näyttämö houkuttelee esiintymään sormi- tai käsinukkejen kanssa. Edellyttäen tietenkin, että lähettyvillä on nukkeja tai edes puhtaita sukkia käsiin sujautettaviksi.

2. Vesipuisto hahmoille

Palikkasarjoihin kuuluu kaikenlaisia supersöpöjä hahmoja. Tehkää niille pesuvatiin tai kylpyammeeseen upea vesipuisto liukumäkineen, uima-altaineen ja leikkikenttineen.
Huom! Vaatii leikin valvojilta tehostettua valppautta!

3. Ruokakauppa

Rakennelkaa palikoista erilaisia elintarvikkeita kauppaleikkiä varten. Ei omenan tarvitse aina olla täysin pyöreä, kunhan väri on soveltuva tarkoitukseen.

4. Talo

Nikkaroikaa nukkekotihenkinen rakennus eri huoneineen ja suunnitelkaa sinne sisustus. Marko Paananen ihastuisi väriloistosta!

5. Pilvenpiirtäjä

Tehkää mahdollisimman korkea rakennelma näppien ulottuvilla olevista muovinpaloista. Onko se korkeampi kuin perheen Rapanapa-kissa? Onko se isompi kuin kukaan lapsukaisista? Tarvitaanko sittenkin hieman nostoapua, jotta päihitetään korkeudessa myös paikalla olevat aikuiset?

Kamera lähettyville luovuuden ikuistamiseksi

Muistakaa valokuvata kaikki tekeleet! Pääsette sitten yhdessä ihastelemaan niitä myöhemminkin ja kuvia voi käyttää vaikkapa tulevien rakennustalkoiden kutsukorttiin ja Mestarirakentaja Diplomiin osallistujille jaettavaksi.

Oikein mukavia ja hauskoja rakennustalkoita kaikille!





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti