Merkitse ylös ajankohta, jolloin murrat arjen kahleet ja runnot ideakoneiston liikkeelle. Käytä luovuuttasi ongelmien ratkaisuun tai löydä valmiita vinkkejä blogistani. Viihdytän ja autan ajattelemaan arkisia asioita luovasti.

Blogini alttarille on uhrattu röökit, veret ja kyyneleet. Ota askel kohti uutta luovaa lifestyleä ja vinkkaa teksteistä myös aiheista kiinnostuneille kavereille. Raapustukseni ovat hurjan ajatustyön ja elämänkokemuksen sulava cocktail, joka survotaan bittimuotoon kaiken kansan saataville.

Kaiken takana on luovan ajattelun avulla vastauksia etsivä yksilö: Miten tekisin tämän paremmin?

maanantai 16. joulukuuta 2013

Pikavinkki vaunuilijoille

Mikäli liikut talvikeleillä lastenvaunujen kanssa, tässäpä hyväksi havaittu pikkujippo, jolla vaunuilu on mielekkäämpää pienelle matkustajalle. Kelistä riippuen meillä on käytössä kaksi erilaista lämpöpussia. Kumpikaan ei ole alkuperäistä varustusta käyttämiimme rattaisiin, joten pussien omia kiinnitysmekanismejä ei voi suoraan hyödyntää. Lisäksi rattaiden kangas on liukasta ja jos lämpöpussia ei kiinnitä lainkaan, se valahtaa matkustajineen alaspäin. Toinen pusseista on umpinainen eikä siinä ole turvavöille aukkoja, jotka auttaisivat paikallaan pysymisessä. Toinen pussi on vain jalkaosalle eli on takapuolelta avoin. Molempien valumisongelma ratkesi näillä kätevillä lisävarusteilla:

Hanskanipsut ovat monikäyttöisiä muihinkin kiinnityshommiin.
Pelastukseksi ovat nousseet pienet nipsut, joilla normaalisti kiinnitetään hanskat hihaan, jotta ne pysyvät menossa mukana. Nämä nipsut ovat kangasystävällisiä sekä tukevia, jos vertaa kiinnitystä esim. pyykkipojilla, jotka taapero repisi hetkessä irti ja viskelee ympäri ojanpientaretta. Yksinkertaisuudessaan kiinnitän nipsun toisen pään lämpöpussiin, kierrän hihnaosan rattaiden rungon tai kuomukaaren ympäri ja kiinnitän nipsun toisen pään takaisin lämpöpussiin. Pysyy menossa mukana eikä lapsi saa revittyä tätä kiinnitystä irti. Ainakaan vielä.

Tämä näppärä lisävaruste rungon ympäri ja nipsupäät kiinni lämpöpussiin. Ja ei muuta kuin kohti tuulta ja tuiskua!
Meillä on turvavöiden lisäksi vaunuissa turvakaari, joten lapsi ei pelkkien hanskanipsujen avulla tietenkään ole matkassa mukana! En kuitenkaan ota vastuuta, mikäli joku järjenjättiläinen kiinnittää lapsensa rattaisiin pelkkien nipsujen avulla - siinä tapauksessa tekstini ja vinkkini on tulkittu väärin ja sellaiseen tarkoitukseen tämä apuväline ei sovellu. 

Lisäyksenä kerrottakoon, että myös heijastinliivin saa kiinnitettyä nipsuilla näppärästi rattaiden kuomun tai turvakaaren ympäri lisänäkyvyyttä tuomaan. 

---
Mikäli pidit tästä tekstistä, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai Instagramin kautta. Alla olevilla painikkeilla tai linkillä se käy kätevästi. 
Kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti